Inredning

En fungerande inredning är praktisk och funktionell och självklart estetisk. Inredningen kan ge er den upplevelse eller känsla ni söker genom ljus, kontraster, material, färger, struktur, rymd etc.

Det första steget till en lyckad inredning är att rensa bort saker man inte har behov av och att organisera upp det man vill ha kvar. Att veta vad man äger och var man har saker underlättar vardagen oavsett om det är i hemmet eller på jobbet. Det behöver inte betyda pedantisk ordning utan koll på läget. Röra tar energi och uppmärksamhet – ordning frigör energi och ger kraft.

Ert behov och er budget styr uppdraget. Tillsammans går vi grundligt igenom er situation och analyserar behovet. Vad är viktigt för er? Vilken känsla och vilket uttryck vill ni skapa?

Kanske handlar det om val av möbler, väggfärg, gardiner, golvmaterial eller någon annan enskild fråga. Kanske behöver ni hjälp med ett helt rum eller en bostad för att skapa en helhetslösning. Jag kan hjälpa er att förverkliga er önskan med hänsyn till:

– Lös och fast inredning
– Möblering
– Textiler
– Färgsättning
– Material val
– Produkt val
– Belysning
– Dekoration

Kanske vet du inte vad du vill åstadkomma – bara att du vill ha en förändring. Jag vägleder dig genom processen för att hitta just din stil vilket resulterar i färdiga konceptplanscher och mönsterplanscher.

Beroende på uppdraget så arbetar jag fram skisser, ritningar och elevationer både för hand och i ArciCad samt fullständiga materialförslag och inköpslistor. Ni har även möjlighet att se ert projekt i 3D vilket bättre visualiserar det färdiga resultatet.

Jag kan även hjälpa dig med ideér och ritningar till anpassade möbler eller platsbyggda lösningar när den där möbeln som du söker inte finns. Jag har ritat allt från bord, bokhyllor och hallmöbler till öppna spisar och platsbyggda soffor. Ditt behov styr uppdraget.

Alla uppdrag är intressanta, både inom privata- och publika miljöer. Om så önskas kan jag genomföra och följa upp projektet i samarbete med leverantörer och hantverkare.

Funderar du på att anlita mig föreslår jag ett första förutsättningslöst/kostnadsfritt möte i min studio där vi går igenom era önskemål. Därefter arbetar jag fram en offert som ni kan ta ställning till i lugn och ro. Jag tar även emot uppdrag på distans.

 

 

Att anlita Susann var en av de bästa investeringar jag gjort för att få det hem jag älskar. Att få förslag på inredningslösningar, färger, tapeter och möbler var inspirerande och sparade mycket tid. Det var roligt och stimulerande från första mötet till att tillsammans se det färdiga resultatet. Susann är lyhörd och identifierade min estetik och hjälpte mig att visualisera och förverkliga det hem jag hade i tankarna. Hantverkare och målare som jag anlitade hade tydliga instruktioner på allt som skulle göras. Det underlättade deras arbete betydligt. Hon är otroligt kunnig och jag kände hela tiden att jag var i trygga händer.

– Anki H., Uppsala